Pan Por plus Pan Ziemniak. Myślicie pewnie: cóż za banalne połączenie dwóch tanich i popularnych warzyw. Brakuje jeszcze cebuli do prawdziwego dania Polaka- cebulaka. Tymczasem ziemniak i por stanowią niezwykle zgrany duet, który doprawiony odrobiną tymianku może nam dać istną rozkosz na podniebieniu.
Strony
▼
piątek, 17 lutego 2017
wtorek, 7 lutego 2017
Jak przygotować pudding chia?
Ostatnio zachwalałam właściwości nasion szałwii hiszpańskiej, dziś mam dla was obiecany przepis na łatwy i smaczny deser z ich udziałem. To chyba jedna z najbardziej popularnych propozycji na wykorzystanie chia, a w dodatku niezwykle efektowne. Z powodzeniem można nim zastąpić kaloryczny i niezdrowy deser. Mowa tu oczywiście o puddingu chia.
niedziela, 5 lutego 2017
Czy warto jeść nasiona chia?
Dziś biorę pod lupę, bardzo popularne ostatnio, nasiona szałwii hiszpańskiej, czyli chia. Zaliczane są one do tak zwanych super foods, jako że mają wyróżniać się wyjątkowymi właściwościami i wartością odżywczą. Jak jest w rzeczywistości? Przekonajmy się!