niedziela, 7 maja 2017

Zielony koktajl warzywno-owocowy

Dziś mam dla was przepis na pyszny, intensywnie zielony koktajl warzywno-owocowy. Świetnie sprawdzi się jako przekąska lub dodatek do leniwego weekendowego śniadania. Jest słodziutki, więc powinien zasmakować nawet wrogom zieleniny i pozwolić na przemycenie choć odrobiny warzyw w ich jadłospisie.




Zielony koktajl warzywno-owocowy

Składniki na 3 porcje:

  • 500 ml zielonej herbaty 
  • 100 g jarmużu
  • 1 zielona gruszka 
  • Garść winogron bezpestkowych
  • 1 banan
Zaparzyć herbatę, dobrze ją wystudzić. Umyty jarmuż oraz umyte i pokrojone na mniejsze części owoce umieścić w pojemniku do blendowania. Wlać zieloną herbatę. Całość zmiksować blenderem na gładką masę. 

Koktajl przed:
Koktajl po: 


Jeszcze tylko parę borówek dla kontrastu:



I gotowe :-)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz